Vocht in huis
Informatie over Reest en Wieden
Snelmenu
contact


 

Terug naar de startpagina Vocht in huis

Ansichtkaart aanvragen Water Grondwaterproblemen Drinkwater Water! Wat wel, wat niet? Water in de tuin Wat kun je doen met regenwater Waterwoning Rioned Ikleefmetwater columns
Print pagina Print deze pagina
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerVocht in huis

Heeft u last van een muffe lucht of schimmelplekken die wijzen op vocht in uw huis? Voordat u de problemen kunt oplossen, moet u eerst de oorzaak vinden. De drie belangrijkste en meeste voorkomende oorzaken zijn:

 


Te weinig ventilatie
U produceert zelf veel vocht in huis. Bijvoorbeeld met ademen, koken, wassen en het water geven van planten. 
  
Ventileren kunt u door bijvoorbeeld roosters aan te brengen in de ramen. Dan ventileert u constant een beetje. 
Om flink door te luchten, kunt u één keer per dag de ramen even open zetten. Daarnaast helpt het verwarmen van ruimten om vocht te verdrijven.
Ook een vochtige kruipruimte kan de oorzaak zijn van vocht in huis. Zorg voor een goede ventilatie via openingen in de buitenmuren en controleer deze regelmatig.

Lekke riolen of regenpijpen
Een lekke regenpijp kan ook voor vochtproblemen in huis zorgen. Dat vocht kan namelijk door de buitenmuur naar binnen komen. Daarnaast kan het riool in uw huis lekken of ergens verstopt zijn. Dit zorgt voor vochtoverlast. En dat geldt natuurlijk ook voor lekke water- of CV-leidingen. Schakel een installateur in wanneer u problemen hebt met buizen en leidingen.

Grondwaterproblemen
Grondwater is belangrijk, bijvoorbeeld om bomen te laten groeien. Maar als grondwater te hoog staat, kunnen problemen ontstaan. U kunt die problemen eigenlijk alleen krijgen als uw huis niet goed is gebouwd of als er door ouderdom gebreken zijn ontstaan.
Het gaat dan om een combinatie van bouwkundige problemen en een te hoge grondwaterstand. Gelukkig bestaan hiervoor verschillende bouwkundige oplossingen. Lees hier meer over op de pagina over grondwater (pagina opent in dit venster).

 


Lees ook de informatie op de pagina over

Grondwater 

Ventilatie

Lees meer op de website van het  ministerie van VROM. 

Water besparen

Kijk voor bespaartips op de website van Milieu Centraal.


Contact

Heeft u vragen aan de hand van de informatie op deze site, neemt u dan contact met ons op.
 
Contact | Colofon | Sitemap