Drinkwater
Informatie over Reest en Wieden
Snelmenu
contact


 

Terug naar de startpagina Drinkwater Lekkende kraan Bescherm uw leidingen

Ansichtkaart aanvragen Water Grondwaterproblemen Water! Wat wel, wat niet? Vocht in huis Water in de tuin Wat kun je doen met regenwater Waterwoning Rioned Ikleefmetwater columns
Print pagina Print deze pagina
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerDrinkwater voor u 

Per persoon gebruiken we in Drenthe en Overijssel gemiddeld 127 liter drinkwater per dag om te drinken, koken, douchen, badderen, (af)wassen en het toilet door te spoelen. Maar ook om de planten binnen èn buiten in de tuin water te geven. 

Van die 127 liter drinkwater gebruiken we slechts 3,5 liter om te drinken en voor bereiding van voedsel. Het grootste deel van het water dat we dagelijks gebruiken wordt afvalwater en dat wordt gezuiverd door de waterschappen. Een zuinig verbruik is van invloed op de zuiveringskosten en dus ook in uw belang. 
Het verschil tussen drinkwaterbedrijven en de waterschappen
Waterschappen zorgen niet voor drinkwater, maar reinigt het afvalwater voordat het terug de natuur in gaat. Dit is belangrijk voor een goede kwaliteit van het oppervlaktewater en ook onmisbaar voor een goede volksgezondheid.

Drinkwaterbedrijven zuiveren het water ook, maar dan met de bedoeling om het te kunnen drinken en te gebruiken bij de bereiding van eten. Lees meer over drinkwater op www.kraanwater.nu
Water in huis
We vinden helder, schoon en fris drinkwater heel gewoon. Toch moeten de drinkwaterbedrijven heel wat werk verzetten om schoon water te garanderen, want er gelden strenge kwaliteitseisen voor deze eerste levensbehoefte. 

Drinkwater: meestal hebt u er geen omkijken naar. Het stroomt gewoon uit de kraan. Maar soms hebt u iets meer praktische informatie nodig. Bijvoorbeeld:  
Op deze website vindt u antwoord op dit soort vragen. Klik aan de rechterkant voor het onderwerp van uw keuze.

Drinkwaterbedrijven

www.vitens.nl
www.wmd.nl 

Drinkwater

www.kraanwater.nl  


Het riool

www.riool.info
www.rioned.info  

 

Tips omgaan met water

Regenwater
Grondwater
Zuiveren van waterContact

Heeft u vragen aan de hand van de informatie op deze site, neemt u dan contact met ons op.
 
Contact | Colofon | Sitemap