Over ons
Informatie over Reest en Wieden
Snelmenu
contact


 

Terug naar de startpagina Over ons Colofon Contact

Ansichtkaart aanvragen Water Grondwaterproblemen Drinkwater Water! Wat wel, wat niet? Vocht in huis Water in de tuin Wat kun je doen met regenwater Waterwoning Rioned Ikleefmetwater columns
Print pagina Print deze pagina
  Over ons

Over Reest en Wieden

Waterschap Reest en Wieden zorgt in Zuidwest Drenthe, Midden-Drenthe en Noordwest-Overijssel voor het beheer en onderhoud van het water. Het beheergebied (van Assen tot Zwartsluis en van de Friese grens tot aan Orvelte) is 137.500 hectare groot en ligt binnen de grenzen van twee provincies; Overijssel en Drenthe.
 
Het gebied dat waterschap Reest en Wieden beheert is zeer divers. Er is natuur, landbouw, bebouwing en open water. Het merendeel van het beheergebied van het waterschap wordt gebruikt door de landbouw. Bijzonder is dat er in het gebied van Reest en Wieden 35.000 hectare natuurgebied ligt, zoals de nationale parken Weerribben-Wieden, het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld. De inwoners van het waterschapsgebied wonen veelal in plattelandsdorpen en voor een deel in steden als Meppel, Hoogeveen, Assen en Steenwijk.
 
Een waterschap is een non-profit overheidsorganisatie en staat op hetzelfde niveau als een gemeente. Het waterschap wordt bestuurd door een algemeen en een dagelijks bestuur. Dit bestuur wordt eens in de vier jaar gekozen. U kunt deze besturen vergelijken met de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.
 
Bestuur
Het algemeen bestuur toetst of het dagelijks bestuur en de ambtelijke organisatie afspraken nakomen. In het algemeen bestuur hebben 23 leden zitting. Uit dit bestuur zijn vier leden vertegenwoordigd in het dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur heeft als belangrijkste taak de voorbereiding en uitvoering van de besluiten van het algemeen bestuur. De leden van het dagelijks bestuur zijn portefeuillehouders en hebben verschillende aandachtsvelden. Daarnaast verdedigt de portefeuillehouder de voorstellen in het dagelijks bestuur en in het algemeen bestuur.

Contact

Heeft u vragen aan de hand van de informatie op deze site, neemt u dan contact met ons op.
 
Contact | Colofon | Sitemap